Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 10 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 44.4 mg
- Vláknina 13332.7 mg
- Vitamín A 13332.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.
-
4
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.