Toustový chléb celozrnný z domácí pekárny

Hodnocení 0x 3x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Droždí sušené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 3.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 133 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 44.4 mg
  • Vláknina 13332.7 mg
  • Vitamín A 13332.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo na mírném ohni rozpustíme v kastrolku.

  • 2

    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu, přidáme k ní rozpuštěné máslo, přisypeme oba druhy mouky smíchané s fenyklem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme rozdrobené droždí. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl, do protilehlého rohu cukr.

  • 3

    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro toust o váze 0,9 kg a světlou kůrku. Stiskneme tlačítko Start.

  • 4

    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklepneme. Přikryjeme ho čistou utěrkou a necháme na kuchyňském sítu nebo vařečce zcela vychladnout. Krájíme až několik hodin po upečení.

Komentáře k receptu