Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 3 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 466.6 mg
- Vláknina 30288.7 mg
- Vitamín A 30288.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt v míse rozšleháme s vodou.
-
2
Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s jogurtem, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
-
3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku.
-
4
V průběhu cyklu míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
-
5
Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout.
-
6
Chléb krájíme až několik hodin po upečení.