Vařené vepřové koleno se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí kysané
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.3 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Křen
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vepřové koleno
  • 5 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 10 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1196 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 151 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 979.5 mg
  • Vláknina 18771.4 mg
  • Vitamín A 18771.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 202.4 mg
  • Vitamín E 12.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího hrnce s osolenou vložíme očištěné vepřové koleno. Přidáme k němu všechnu oškrábanou zeleninu: mrkev, petržel, celer a koření: celý pepř, bobkový list, nové koření a oloupaný stroužek česneku, který překrojíme na polovinu. Přisypeme kmín a vaříme dvě hodiny doměkka. Pak koleno vyjmeme z hrnce a naporcujeme.

  • 2

    Připravíme dresink. Tři stroužky česneku rozetřeme se solí, přidáme lžíci mleté sladké papriky, slunečnicový olej a půl lžičky kmínu. Smícháním vytvoříme česnekovo-paprikový dresink, jímž potřeme jednotlivé porce vařeného kolena.

  • 3

    Smícháme kysané zelí, nadrobno nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a lehce pocukrujeme.

  • 4

    Zelný salát podáváme jako přílohu. Další přílohou bude křen s jablky.

Komentáře k receptu