Šoulet s pečenými husími prsy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 50 g Majoránka
  • 400 g Husí prsa
  • 250 g Kroupy ječné
  • 5 ks Okurky
  • 5 ks Rajčata
  • 2 ks Česnek
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 817 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 877.6 mg
  • Vláknina 31483 mg
  • Vitamín A 31483 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme husí prsa, osolíme je a okmínujeme. Na pánev vložíme lžíci husího sádla a rozpálíme. Vložíme kůží dolů husí prsa a prudce je z obou stran opečeme.

  • 2

    Ve větším hrnci s osolenou vodou uvaříme kroupy, které jsme předtím namočili přes celou noc, aby změkly.

  • 3

    Nachystáme pekáček, který lehce vytřeme sádlem. Na dno pekáče nasypeme část nadrobno nakrájené cibulky, položíme rozpůlenou paličku česneku a naskládáme celá rajčátka. Navrch položíme prsa, která přelijeme omastkem, jenž nám zbyl po pečení prsou na pánvi. V ruce rozemneme majoránku a posypeme jí husí prsa. Několik stroužků česneku rozkrájíme na plátky a naskládáme na husí prsa. Předehřejeme troubu na 130 ° C. Pekáč vložíme do trouby a pečeme 30 minut.

  • 4

    Na pánev dáme lžíci sádla, nadrobno nasekaný zbytek cibulky a nakrájené zbylé stroužky česneku. Rozpálíme a přidáme kroupy, z nichž jsme slili vodu. Přidáme k nim rozmražený hrášek a rozemnutou majoránku, lehce osolíme a opepříme. Opečeme na pánvi.

  • 5

    Z trouby vyndáme pekáč s masem. Vyjmeme z pekáče rozpůlený celý česnek a rajčátka. Šouletem zasypeme husí prsa. Přisypeme ještě trochu majoránky a vložíme na dalších deset minut do trouby.

  • 6

    Šoulet s prsy podáváme s kyselými okurkami, které kvůli lepší stravitelnosti můžeme oloupat.

Komentáře k receptu