Švýcarské řezy se sušeným ovocem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Meruňky sušené
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Švestky sušené
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 12 plátek Chléb toastový
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 598 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 942.8 mg
  • Vláknina 19871.2 mg
  • Vitamín A 19871.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0.3 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené ovoce necháme namáčet ve vodě, poté propasírujeme. Vmícháme nahrubo nasekané ořechy, sultánky a skořici. Přilijeme citronovou šťávu a vše vymícháme na hladkou hmotu.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, osmahneme na něm plátky chleba po obou stranách a obalíme v cukru. Potřeme ovocnou směsí, dozdobíme ořechy a podáváme.

Komentáře k receptu