Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1375 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 1154.2 mg
- Vláknina 27515 mg
- Vitamín A 27515 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.
-
2
Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.
-
3
Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.
-
4
Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.
-
5
Servírujeme studené.