Netradiční čočka s fenyklem a pomerančem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čočka jedlá
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 30 g Zázvor celý
  • 2 ks Pomeranče
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1375 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 1154.2 mg
  • Vláknina 27515 mg
  • Vitamín A 27515 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.6 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vařícím zeleninovém vývaru vaříme čočku na mírném ohni doměkka asi 20 minut. Hotovou jí scedíme a nasypeme do salátové mísy.

  • 2

    Nad salátovou mísou vyloupneme do čočky dužninu z pomerančů, zbavenou kůry a blan.

  • 3

    Přidáme očištěný, jader zbavený a na tenké plátky nakrájený fenykl.

  • 4

    Vedle v malé misce smícháme ocet s nadrobno nasekanou šalotkou, čerstvě nastrouhaným zázvorem, olejem, solí a pepřem. Takto připravenou zálivku vlijeme do připravené směsi v salátové míse a vše poctivě promícháme.

  • 5

    Servírujeme studené.

Komentáře k receptu