Chléb domácí z žitné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 3 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 69 mg
- Vláknina 6215.8 mg
- Vitamín A 6215.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácího robotu vložíme oba druhy mouky, vlažnou vodu, ocet, sůl, cukr, kmín, droždí a necháme vypracovat hladké těsto.
-
2
Po skončení hnětení těsto vyklopíme na desku, kterou jsme předem poprášili moukou. Prohněteme a vytvarujeme bochník, který necháme hodinu kynout.
-
3
Poté jej přeneseme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 40 minut.
-
4
Upečený chléb potřeme vodou a můžeme podávat.