Chléb domácí z žitné mouky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka žitná
  • 280 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kmín drcený
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 69 mg
  • Vláknina 6215.8 mg
  • Vitamín A 6215.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácího robotu vložíme oba druhy mouky, vlažnou vodu, ocet, sůl, cukr, kmín, droždí a necháme vypracovat hladké těsto.

  • 2

    Po skončení hnětení těsto vyklopíme na desku, kterou jsme předem poprášili moukou. Prohněteme a vytvarujeme bochník, který necháme hodinu kynout.

  • 3

    Poté jej přeneseme na plech a pečeme v troubě na 200 stupňů 40 minut.

  • 4

    Upečený chléb potřeme vodou a můžeme podávat.

Komentáře k receptu