Olivové vafle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 38 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 133.9 mg
- Vláknina 2200 mg
- Vitamín A 2200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do misky, přidáme rozdrobené droždí, sůl, vše promícháme. Dále přidáme celé vejce, roztopené máslo, mléko a suroviny šleháme tak dlouho, aby vznikla hladká hmota, do které přimícháme na malé kousky nakrájené vypeckované olivy, vařečkou zamícháme a těsto odložíme na 10 minut odpočinout.
-
2
Vaflovou formu přiměřeně potřeme olejem, rozehřejeme, nalijeme dostatečné množství těsta a opékáme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do vypotřebování těsta, vafle udržujeme do dalšího použití teplé.
-
3
Teplé vafle podle porcí rozdělíme na talíře, polijeme přiměřeně balsamikovým octem a ihned podáváme.