Plněné telecí hrudí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 51 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 381.8 mg
- Draslík 789.5 mg
- Vláknina 9142 mg
- Vitamín A 9142 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku.
-
2
Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme telecí hrudí.
-
3
Hrudí opepříme, osolíme a opečeme na pánvi, poté dáme dopéct do předehřáté trouby na 60 minut při teplotě 170 stupňů.