Plněné telecí hrudí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí hruď
  • 200 g Kopřiva
  • 100 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 784 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 609 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 381.8 mg
  • Draslík 789.5 mg
  • Vláknina 9142 mg
  • Vitamín A 9142 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou žemli opečeme na másle, přidáme nasekaný česnek, kopřivy a jarní cibulku.

  • 2

    Smícháme žloutky s mlékem a dvěma vyšlehanými bílky, s opečenou žemlí, osolíme, opepříme a touto směsní naplníme telecí hrudí.

  • 3

    Hrudí opepříme, osolíme a opečeme na pánvi, poté dáme dopéct do předehřáté trouby na 60 minut při teplotě 170 stupňů.

Komentáře k receptu