Hovězí maso na zázvoru
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 60 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 99 mg
- Draslík 103.7 mg
- Vláknina 1548.5 mg
- Vitamín A 1548.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na nudličky maso a se zázvorem promícháme, osolíme, přidáme papriku a prolisovaný česnek.
-
2
20 minut necháme odležet a poté na rozehřátém oleji opečeme.
-
3
Na pánvi zesklovatíme slaninu a cibuli zpěníme.
-
4
Přidáme maso i s vypečenou šťávou, zasypeme hladkou moukou a opražíme.
-
5
Podlijeme teplou vodou s kouskem masoxu, promícháme a 50 minut dusíme v papiňáku.
-
6
Poté podáváme.