Francouzské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1759 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 154.7 mg
- Draslík 1308.9 mg
- Vláknina 16145 mg
- Vitamín A 16145 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou vepřovou plec omyjeme, uvaříme téměř doměkka a nakrájíme na kostičky.
-
2
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na plátky.
-
3
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a po vychladnutí nakrájíme na silnější kolečka.
-
4
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme dorůžova na polovině tuku.
-
5
Zapékací misku nebo pekáč vymažeme zbylým tukem a vysypeme strouhankou. Na dno rozložíme polovinu nakrájených brambor, mírně osolíme, opepříme a na brambory nasypeme nakrájené uzené maso. Na maso položíme plátky vajec a posypeme je smaženou cibulí. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme je a opepříme a pokapeme zbývajícím rozpuštěným tukem.
-
6
Francouzské brambory dáme do vyhřáté trouby a po částečném propečení zalijeme osolenými vejci, rozšlehanými s mlékem a smetanou. Pečeme, až zálivka z vajec ztuhne a povrch je opečený dozlatova.