Smetanová drůbeží polévka s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 38 g
- Sodík 641 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 412.6 mg
- Draslík 197.1 mg
- Vláknina 4880 mg
- Vitamín A 4880 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.
-
2
Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.