Smetanová drůbeží polévka s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 25 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Mandle
  • 160 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 ml Víno bílé
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 641 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 412.6 mg
  • Draslík 197.1 mg
  • Vláknina 4880 mg
  • Vitamín A 4880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, žloutky rozšleháme ve smetaně.

  • 2

    Polovinu mandlí s moukou osmažíme na másle, zašleháme vývar a alespoň 20 minut za občasného míchání vaříme na mírném plameni. Na konec vmícháme víno a smetanu se žloutky, poté už jen zahřejeme, nevaříme. Polévku rozmixujeme a podáváme se zbylými mandlemi, které jsme nasucho osmažili. Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu