Tuniské kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 2 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Skořice mletá
  • 40 g Zakysaná smetana
  • 500 g Kuskus
  • 500 ml Kompot meruňkový
  • 4 ks Šalotka
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 974 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 126.1 mg
  • Draslík 1620.3 mg
  • Vláknina 17296 mg
  • Vitamín A 17296 mg
  • Vitamín B6 2.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi WOK rozehřejeme máslo s olejem a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou šalotku do měkka.

  • 2

    Přimícháme na 2centimetrové kostičky nakrájené kuře a restujeme je dozlatova. Do této směsi vylijeme i se šťávou kompotové meruňky a přisypeme skořici. Přiklopíme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Potom sundáme poklici a 10 minut vaříme na prudkém ohni, aby se vypařila zbytečná voda a šťáva byla hustá. Nakonec přimícháme 2 lžíce smetany nebo creime fraiche, dochutíme pepřem a solí a podáváme horké s kuskusem připraveným dle návodu na obalu.

Komentáře k receptu