Česneková líčka
Suroviny
- 300 g Celer bulvový
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Pepř černý mletý
- 800 g Vepřová líčka
- 300 ml Víno červené
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Olej rostlinný
- 150 ml Víno Marsala
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Majoránka čerstvá
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 100 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 324 mg
- Vláknina 2552 mg
- Vitamín A 2552 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej rozpálíme v hrnci, přidáme osolená a opepřená vepřová líčka a opečeme je zprudka ze všech stran a poté vyndáme. Přidáme nakrájenou mrkev, cibuli, celer, orestujeme a přidáme rozetřený česnek. Zalijeme červeným vínem a Marsalou, přidáme rajčatový protlak a až se Marsala vyvaří, přidáme vepřová líčka. Zalijeme je vývarem a 4 hodiny dusíme.
-
2
Maso vyndáme a dáme stranou. Udržujeme stále teplé. Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, zahustíme studeným máslem, přidáme majoránku a osolíme a opepříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
-
3
Podáváme teplé.