Chléb z těsta z pšeničné mouky a rýže
Suroviny
- 10 g Mák - semena
- 250 g Mouka pšeničná celozrnná
- 10 g Sezam - semena
- 10 g Dýňová semínka
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 100 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 50 g Pšeničné vločky
- 1.5 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 7 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 40.9 mg
- Draslík 63.3 mg
- Vláknina 10831.3 mg
- Vitamín A 10831.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži přepereme a uvaříme. Uvařenou slijeme přes síto a necháme okapat. Vejce v misce rozšleháme.
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme 2,4 dl vody, přidáme olej, rýži, cukr a sůl. Všechny druhy mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu nádoby nasypeme vločky a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečená kůrka, a zapneme. Po ukončení programu přístroj vypneme, nádobu v rukavicích vyjmeme a chléb z ní opatrně vyklopíme. Ještě teplý ho pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky a mákem.