Tradiční italské lasagne
Suroviny
- 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 g Vepřové maso mleté
- 300 g Sýr Čedar
- 500 g Těstoviny Lasagne
- 200 g Hovězí maso mleté
- 150 ml Mléko polotučné
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.13 polévková lžíce Olej olivový
- 0.07 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1222 kcal
- Sacharidy 112 g
- Tuky 136 g
- Sodík 1065 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 161.6 mg
- Draslík 944.2 mg
- Vláknina 7990.3 mg
- Vitamín A 7990.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.
-
2
V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
-
3
Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.