Tradiční italské lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Vepřové maso mleté
  • 300 g Sýr Čedar
  • 500 g Těstoviny Lasagne
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 500 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.13 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.07 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1222 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 1065 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 161.6 mg
  • Draslík 944.2 mg
  • Vláknina 7990.3 mg
  • Vitamín A 7990.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme olej, vložíme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K cibuli přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K masu přidáme tymián a rajčata, dochutíme solí a pepřem. Opečené maso odstavíme z plotny.

  • 2

    V pánvi z másla a mouky připravíme jíšku. Podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Omáčku necháme zhoustnout, podlijeme mlékem a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).

  • 3

    Zapékací mísu vymažeme olejem a střídavě ji vyložíme vrstvou omáčky, nevařených plátků lasagní, směsí mletého masa a strouhaným sýrem. Poslední vrstva by měla být omáčka posypaná sýrem. Takto připravené lasagne vložíme na 40 minut do předehřáté trouby a zapečeme. Hotové těstoviny vyjmeme, naporcujeme na talíře a podáváme zdobené bazalkou.

Komentáře k receptu