Lasagne s jehněčím masem a mozzarellou
Suroviny
- 200 g Sýr Parmezán
- 900 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Jehněčí maso mleté
- 200 g Mozzarella
- 150 ml Mléko polotučné
- 500 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Šalvěj sušená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 3 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 500 plátek Lasagne
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 0.09 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1291 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 141 g
- Sodík 1401 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 122.8 mg
- Draslík 962.1 mg
- Vláknina 9213.3 mg
- Vitamín A 9213.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a dosklovita ji osmahneme. K mrkvi přidáme mrkev a mleté maso, promícháme a dobře osmahneme. K opečenému masu přidáme šalvěj a loupaná rajčata, dochutíme solí a pepřem. Odstavíme z plotny.
-
2
Na jiné pánvi připravíme z másla a mouky jíšku, podlijeme ji vínem a krátce povaříme. Jíšku necháme zhoustnout, vmícháme mléko a osolíme. Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzdušnou troubu na 180 °C).
-
3
Omyjeme rajčata, vykrojíme zelené okolí slupek, rozkrojíme je napůl a rajčata nakrájíme na plátky.
-
4
Zapékací formu vymažeme olejem a vyložíme ji střídavě vrstvami omáčky, nevařenými plátky lasagní, mletým masem a nastrouhaným parmezánem. Vše přelijeme omáčkou, poklademe plátky rajčat a mozzarelly. Mísu vložíme na 40 minut do trouby a lasagne dozlatova zapečeme. Hotové těstoviny vyjemem z trouby, naporcujeme na talíře a podáváme.