Vafle s ovocem a vanilkovým krémem
Suroviny
- 50 g Cukr třtinový
- 300 g Jahody zahradní
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 dl Olej slunečnicový
- 9 dl Mléko alpské plnotučné
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 29 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 49.1 mg
- Draslík 385 mg
- Vláknina 6390.4 mg
- Vitamín A 6390.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
-
2
Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu.
-
3
Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé.
-
4
Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme.