Vafle s ovocem a vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 300 g Jahody zahradní
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 9 dl Mléko alpské plnotučné
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 689 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 385 mg
  • Vláknina 6390.4 mg
  • Vitamín A 6390.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.3 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vanilkový krém: 2,5 dl mléka smícháme s pudinkovým práškem, přidáme vanilkový a krupicový cukr. Další 2,5 dl mléka vylijeme do kastrůlku, přivedeme k varu, do vařícího mléka přilijeme připravené mléko s pudinkovým práškem a za stálého míchání uvaříme středně hustý a hladký krém, který stáhneme z ohně a necháme vychladnout.

  • 2

    Těsto: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, přidáme vanilkový a třtinový cukr, kakao, rozklepneme vejce, přidáme dvě lžíce oleje, vlijeme 4 dl mléka a všechny suroviny vyšleháme na hladkou hmotu.

  • 3

    Vaflovou formu mírně potřeme olejem, rozpálíme, nalijeme dostatečné množství těsta, které opečeme na křupavou vafli. V pečení pokračujeme do skončení těsta a vafle udržujeme teplé.

  • 4

    Teplé vafle pokládáme podle porcí na talíře, polijeme vanilkovým krémem, každou porci ozdobíme jahodami a podáváme.

Komentáře k receptu