Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 0 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 76 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 937.4 mg
- Vláknina 14427.8 mg
- Vitamín A 14427.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme.
-
2
Kompot ihned horký podáváme.