Tournedos se smaženým vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1230 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 92 g
- Sodík 79005 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 385 mg
- Draslík 1037.3 mg
- Vláknina 4240 mg
- Vitamín A 4240 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svíčkovou odblaníme a nakrájíme řezy zhruba 2 cm vysoké o hmotnosti cca 120 g. Lehce řezy naklepeme sevřenou dlaní, shrneme zpět do původního tvaru, osolíme a opepříme.
-
2
Bifteky opečeme po obou stranách zhruba 5 minut na velmi rozehřátém sádle. Takto opečené bifteky přendáme na horký talíř položený na kastrolku s horkou vodou.
-
3
Zároveň opékáme na jiné pánvi na 4 kousky překrojenou slaninu. Jakmile zesklovatí, vyjmeme ji na horký talíř.
-
4
Současne však rozehřejeme v lívanečníku olej, rozklepneme do něj vejce a usmažíme po obou stranách.
-
5
Při servírování položíme na tournedos po plátku slaniny, na ni vejce, zakapeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.
-
6
Jako přílohu podáváme bramborovoé hranolky nebo lupínky a saláty.
-
7