Italský fíkový chléb
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 100 g Fíky sušené
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Droždí sušené
- 2.4 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Tymián sušený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 4 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 126.2 mg
- Vláknina 3872 mg
- Vitamín A 3872 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oba druhy mouky smícháme v míse, fíky nakrájíme najemno..
-
2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme olej, cukr a sůl. Oba smíchané druhy mouky přisypeme tak, aby směs zcela pokryla vodu s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme tymián a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme nasekané fíky. Některé přístroje nás na to upozorní zvukovým signálem.
-
5
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout