Tapas s marinovanou cuketou a lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 3 polévková lžíce Ocet bazalkový
  • 0.28 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.84 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 384.8 mg
  • Vláknina 11650.3 mg
  • Vitamín A 11650.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý lilek nakrájíme na plátky, osolíme je necháme 20 minut vypotit. Pak je propláchneme v sítu pod tekoucí vodou, necháme okapat a oschnout. Malé cukety omyjeme a pokrájíme na plátky silné asi 4 mm. Ve větší teflonové pánvi postupně na rozpáleném oleji s máslem orestujeme lilek a cuketu z každé strany dozlatova. Restovaný lilek s cuketou osolíme, opepříme a i se šťávou dáme do mísy.

  • 2

    Omyjeme čerstvý tymián, kerblík, bazalku, vodu z bylinek setřepeme. Několik lístků kerblíků odložíme na ozdobu, ostatní bylinky drobně pokrájíme. Česnek utřeme.

  • 3

    Do misky dáme bylinkový ocet, drobně pokrájené bylinky, česnek, důkladně promícháme a zalijeme restovanou zeleninu. Znovu zlehka promícháme a necháme v chladu marinovat asi 2 hodiny. Pokud možno chemicky neošetřený citron s pomerančem důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na měsíčky.

  • 4

    Marinované plátky s cuketou ozdobně rozložíme na mísu, obložíme plátky citrónu s pomerančem, ozdobíme lístky kerblíku a servírujeme.

Komentáře k receptu