Stuttgartský ovocný chlebíček s ořechy a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2 kostka Droždí
  • 500 g Hrušky sušené
  • 500 g Švestky sušené
  • 500 g Fíky sušené
  • 110 g Citronová kůra
  • 110 g Pomerančová kůra
  • 500 g Ořechy lískové
  • 250 g Hrozinky
  • 250 g Korintky
  • 250 g Cukr třtinový
  • 50 g Skořice mletá
  • 50 g Mandle mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1398 kcal
  • Sacharidy 252 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 149 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1756.4 mg
  • Vláknina 57526 mg
  • Vitamín A 57526 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0.4 mg
  • Vitamín C 37 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené hrušky, fíky a švestky necháme namáčet ve vodě do druhého dne. Poté scedíme, necháme okapat, zachycenou tekutinu uchováme a ovoce nakrájíme.

  • 2

    1/4 l vyluhované vody ohřejeme, přidáme cukr, mouku a droždí, vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout. Mezitím sušené ovoce promícháme s rozpůlenými vlašskými ořechy, nasekanými mandlemi a celými lískovými ořechy, citonovou kůrou a kořením a postupně zapracujeme do těsta. Zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a znovu necháme vykynout.

  • 3

    Těsto rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme z něj bochníčky a zakryté necháme opět kynout několik hodin.

  • 4

    Bochníčky přemístíme na vymazaný plech a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 45 minut. Ještě teplé chlebíčky potřeme tekutinou z namáčení, po vychladnutí nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu