Panenka plněná míchanými vejci
Suroviny
- 800 g Vepřová panenka
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Máslo čerstvé
- 60 g Olej rostlinný
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 903 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 358.3 mg
- Draslík 1175.3 mg
- Vláknina 262.6 mg
- Vitamín A 262.6 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku očistíme a do masa uděláme otvor pro nádivku. Vejce rozšleháme, přidáme jemně nasekanou pažitku, osolíme a vejce mícháme na rozpáleném másle, až se srazí. Prochladlou náplní vyplníme otvor v panence, uzavřeme jehlou a maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V pekáči na rozehřátém oleji maso osmažíme ze všech stran, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a obracíme. Maso krájíme na šikmé řezy.