Špagety boloňské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2370 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 439.4 mg
- Vláknina 8213 mg
- Vitamín A 8213 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody téměř doměkka - nesmějí být převařené. Propláchneme je, necháme okapat a promastíme 1/4 tuku.
-
2
Na zbylém tuku krátce podusíme na malé kostičky nakrájenou šunku, opláchnutá, očištěná a nakrájená rajčata a přidáme kečup. Vše krátce podusíme a přisolíme.
-
3
Uvařené špagety promícháme s podušenou horkou směsí a mírně opepříme.
-
4
Při podávání jednotlivé porce posypeme strouhaným tvrdým sýrem.