Chléb francouzský - Brioche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Rozinky tmavé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 7.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 186.1 mg
  • Draslík 58.3 mg
  • Vláknina 358.7 mg
  • Vitamín A 358.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jedno vajíčko v misce rozšleháme a dáme stranou na potření těsta.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme tři vejce, máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla mléko s přísadami. Do jednoho rohu pečicí nádoby nasypeme sušené mléko a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a světlou kůrku, a zapneme. Pět minut před ukončením cyklu hnětení přisypeme rozinky. Před zahájením cyklu pečení potřeme povrch rozšlehaným vajíčkem.

  • 5

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout

Komentáře k receptu