Sladký moučník s rýží a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 15 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 98.3 mg
- Draslík 201.5 mg
- Vláknina 8250 mg
- Vitamín A 8250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a za stálého míchání ji uvaříme v mléce se špetkou soli doměkka. Uvařenou rýži necháme v hrnci na teplém místě a přikryjeme ji pokličkou.
-
2
Jablka oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na plátky. Žloutek rozšleháme se změklým máslem a do této směsi vmícháme sáček vanilkového cukru a 2 lžíce cukru krystalu. Z bílku ušleháme tuhý sníh.
-
3
Do uvařené rýže vmícháme nejprve směs másla se žloutkem a cukrem a až potom ušlehaný sníh. Připravenou rýžovou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe kousky jablek a takto utvoříme několik vrstev.
-
4
Připravený dezert dáme zapéci do trouby. Pečeme do zezlátnutí vrchní části. Hotový moučník posypeme cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Podáváme teplý.