Špenátová podkova
Suroviny
- 720 g Treska aljašská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Špenát listový čerstvý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 17 g
- Sodík 826 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 86.7 mg
- Draslík 2245.3 mg
- Vláknina 14874.2 mg
- Vitamín A 14874.2 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 101.9 mg
- Vitamín E 6.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového špenátu odštípneme stonky a listy opereme a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme.
-
2
Máslo rozehřejeme v hrnci, osmahneme cibuli a česnek. Přidáme špenát a dusíme pod pokličkou 5 minut. Poté přidáme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek.
-
3
Na 220 stupňů předehřejeme troubu. Podkovy z tresky omyjeme, osolíme, opepříme a zbylým česnekem potřeme. Zapékací mísu vymažeme tukem, naplníme ji špenátem a dáme na něj rybu.
-
4
Petrželku nasekáme, omyjeme horkou vodou citron a nakrájíme na kolečka. Rybu ozdobíme petrželkou a citronovými plátky.
-
5
Pokrm zapékáme 20 minut, poté ihned podáváme.