Mléčný chléb - malý bochník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 9 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 74.8 mg
- Draslík 29.1 mg
- Vláknina 538 mg
- Vitamín A 538 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami
-
2
a vše poprášíme droždím.
-
3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
-
4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.
-
5
Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.
-
6
Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.