Mléčný chléb - malý bochník

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2.4 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.8 mg
  • Draslík 29.1 mg
  • Vláknina 538 mg
  • Vitamín A 538 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme mléko, přidáme máslo, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami

  • 2

    a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme.

  • 5

    Krátce před cyklem "pečení" potřeme povrch rozšlehaným vejcem.

  • 6

    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu