Zeleninový úhoř
Suroviny
- 400 g Pórek
- 250 g Žampiony čerstvé
- 750 g Úhoř říční
- 700 g Brambory vařené ve slupce
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.25 l Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 37 g
- Sodík 753 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 119.6 mg
- Draslík 1185.8 mg
- Vláknina 17797.2 mg
- Vitamín A 17797.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek očistíme, rozpůlíme podélně a nakrájíme našikmo na 1/2 centimetrové kousky.
-
2
Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
-
3
V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Osmahneme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit 5 minut.
-
4
Očištěného úhoře nakrájíme na 8 dílů, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a necháme dovařit 10 minut.
-
5
Poté ihned podáváme.