Zeleninový úhoř

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Pórek
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 750 g Úhoř říční
  • 700 g Brambory vařené ve slupce
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.25 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 753 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 119.6 mg
  • Draslík 1185.8 mg
  • Vláknina 17797.2 mg
  • Vitamín A 17797.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek očistíme, rozpůlíme podélně a nakrájíme našikmo na 1/2 centimetrové kousky.

  • 2

    Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

  • 3

    V hrnci rozehřejeme máslo a olej. Osmahneme zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit 5 minut.

  • 4

    Očištěného úhoře nakrájíme na 8 dílů, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Položíme na zeleninu a necháme dovařit 10 minut.

  • 5

    Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu