Špenátové rolády
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 276.4 mg
- Draslík 792.6 mg
- Vláknina 5657 mg
- Vitamín A 5657 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vařící osolené vody vložíme na chviličku opraný špenát, ochladíme ho studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Rozsekáme v mixéru rybu a smícháme se třemi čtvrtinami citronové šťávy a 4 lžícemi smetany. Osolíme, opepříme, přidáme žloutky a směs rozdělíme na 8 listů špenátu. Zavineme je a svážeme nití.
-
3
Košťál rozkrájíme a v horkém másle dusíme 10 minut, podlijeme bilým vínem a necháme téměř vyvařit. Přidáme zbylou smetanu a připravíme pyré. Povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Osolíme, opepříme a přidáme zbylou citronovou šťávu.
-
4
Zbylé listy špenátu nakrájíme na nudličky a vmícháme do omáčky. Rybí roládky necháme dovařit 10 minut a ihned podáváme.