Ryba s pyré
Suroviny
- 600 g Brambory
- 800 g Pstruh
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.125 l Ocet vinný
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 24 g
- Sodík 338 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 399.7 mg
- Draslík 1463.8 mg
- Vláknina 9595.5 mg
- Vitamín A 9595.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme pstruhy. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Svážeme nití ocas a hlavu pstruha.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Nasekáme petrželku. Do hrnce dáme litr vody, přidáme ocet, cibuli, petrželku, bobkový list a pepř, necháme 20 minut vařit.
-
3
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě 20 minut, poté je scedíme.
-
4
Ve woku rozehřejeme máslo a brambory promícháme, posypeme je natrhaným koprem.
-
5
V octovém vývaru uvaříme pstruhy cca 15 minut.
-
6
Žloutky promícháme se solí a vyšleháme je. Misku se žloutky dáme do vodní lázně a přiléváme zbytek citronové šťávy, dokud omáčka nezhoustne.
-
7
Podáváme se pstruhem a bramborami.