Jelení guláš s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 900 g Jelení kýta
  • 400 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 3 g Majoránka
  • 150 g Paprikové lusky čerstvé
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 300 g Veka
  • 250 g Rajčata
  • 120 g Sádlo škvařené
  • 1000 ml Voda pitná
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 627 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 1251 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 958.8 mg
  • Vláknina 7043 mg
  • Vitamín A 7043 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z jelení kýty odblaníme, nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, rajčata na kostičky, papriky bez jádřinců na slabé proužky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci roztavíme sádlo a zpěníme na něm cibuli, přidáme maso, prudce osmahneme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, okmínujeme, ochutíme česnekem, ovoníme majoránkou, podlijeme trochou vody a dusíme téměř doměkka. Šťávu necháme vydusit na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, přidáme rajčata, papriky, podlijeme zbytkem vody, podle chuti dosolíme a dodusíme.

  • 3

    Hotový guláš podáváme s plátky bílé veky.

Komentáře k receptu