Mečoun v omáčce
Suroviny
- 125 g Smetana 33% (šlehačka)
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Cukr krupice
- 4 plátek Filé z mečouna
- 0.25 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
- 0.4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 18 g
- Sodík 395 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 37.2 mg
- Draslík 103.1 mg
- Vláknina 4851 mg
- Vitamín A 4851 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a nasekáme cibuli. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a osmahneme ji. Poprášíme ji kari, přilijeme rybí vývar a smetanu, vše promícháme. Necháme vařit 5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, cukr a přimícháme kokos. Omáčku udržujeme teplou.
-
2
Plátky z mečouna omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi máslo a osmahneme na něm rybu 6 minut.
-
3
Na talíře rozložíme mečouna a přelijeme omáčkou.