Paprikový halibut

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Halibut atlantický
  • 100 g Paprika zelená
  • 200 g Paprika žlutá
  • 200 g Paprika červená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.1 l Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 263 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 53.4 mg
  • Draslík 974.3 mg
  • Vláknina 4958 mg
  • Vitamín A 4958 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 177.5 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.

  • 2

    Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.

  • 3

    Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu