Paprikový halibut
Suroviny
- 600 g Halibut atlantický
- 100 g Paprika zelená
- 200 g Paprika žlutá
- 200 g Paprika červená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 0.1 l Víno bílé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 0.6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 6 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 53.4 mg
- Draslík 974.3 mg
- Vláknina 4958 mg
- Vitamín A 4958 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 177.5 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme rybí filé, nakrájíme na kostky, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na proužky.
-
2
Rybí kostky obalíme v mouce. Ve woku rozpálíme olej a rybí kostky smažíme ze všech stran, poté je vyndáme a dáme stranou.
-
3
Do zbylého výpeku dáme nakrájenou papriku a 3 minuty smažíme. K paprice přidáme rozetřený česnek, šlehačku, rajčatový protlak, bílé víno, sůl, pepř, mletou papriku, cukr, tymián. Pod pokličkou dusíme 8 minut. Přidáme rybí kostky a ohříváme 2 minuty.
-
4
Ihned podáváme.