Ryba s omáčkou grepovou
Suroviny
- 200 g Mrkev kořen
- 800 g Mořský ďas
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 2 ks Grapefruity
- 0.1 l Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej kukuřičný
- 1.2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 127 g
- Sodík 309 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 64.4 mg
- Draslík 1232.8 mg
- Vláknina 12780 mg
- Vitamín A 12780 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme mrkev, nakrájíme na plátky. Máslo rozehřejeme v hrnci a mrkev podusíme 10 minut.
-
2
Rozpůlíme grapefruity a vymačkáme šťávu přímo k mrkvi do hrnce, vmícháme šlehačku, podlijeme rybím vývarem a necháme povařit 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme, opepříme a udržujeme v teple.
-
3
Rybu opláchneme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbylé máslo a rybí kousky smažíme 5 minut.
-
5
Podáváme s omáčkou.