Lívance s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Losos uzený
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pohanková
  • 350 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 1 dl Mléko kysané acidofilo 1%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 241.6 mg
  • Draslík 889.1 mg
  • Vláknina 2753 mg
  • Vitamín A 2753 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 324.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo na pánvičce roztopíme a necháme trochu vychladnout. Smetanu vylijeme do misky, vyšleháme spolu s vymačkanou pomerančovou šťávou a jemně nastrouhanou pomerančovou kůrou na hustou a pevnou šlehačku. Do dalšího použití šlehačku udržujeme v lednici.

  • 2

    Do misky prosejeme mouku s kypřícím práškem, přidáme sůl, rozklepneme celé vejce, vylijeme sladké a kysané mléko, nakonec připravené máslo a směs vyšleháme na hladké těsto, které dáme na 5 minut odpočinout.

  • 3

    Lívancovou pánev mírně potřeme olejem, dostatečně zahřejeme a lžící přeložíme připravené těsto na rozpálený olej, opečeme z jedné strany, potom otočíme a lívance opečeme z druhé strany dorůžova. Pečení opakujeme do skončení těsta.

  • 4

    Lívance pokládáme na mělké talíře, na každý položíme lžíci ochucenou šlehačku, a plátky lososa, porce ozdobíme nasekaným koprem a podáváme.

Komentáře k receptu