Marinované vařené žampiony
Suroviny
- 300 g Cibule
- 800 g Žampiony čerstvé
- 70 ml Olej olivový
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 615.4 mg
- Vláknina 5378.6 mg
- Vitamín A 5378.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky, kopr nasekáme na jemno.
-
2
Žampiony s cibulí vložíme do vroucí vody se solí a octem. Povaříme zhruba 5 minut, scedíme a necháme okapat.
-
3
V mezičase v míse připravíme zálivku smícháním oleje, soli, pepře, cukru, citronové šťávy a kopru. Okapané žampiony s cibulí vložíme do zálivky, promícháme a necháme v chladu alespoň 5 hodin marinovat.