Tapiokový puding
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 12 g
- Sodík 64 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 23.2 mg
- Vláknina 1050 mg
- Vitamín A 1050 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tapioku nasypeme do mísy, zalijeme horkou vodou a namáčíme cca 60 minut, až změkne a nabobtná. Scedíme a odložíme.
-
2
V hrnci přivedeme k varu 475 ml vody, přisypeme cukr a sůl a mícháme do rozpuštění. Poté přidáme tapioku, přilijeme kokosové mléko a na mírném ohni necháme zvolna vařit cca 10 minut. Tapioka musí být průsvitná.
-
3
Puding rozdělíme do misek, dozdobíme najemno nastrouhanou kůrou z limetky a teplý podáváme. Můžeme posypat i strouhaným kokosem.