Vaječné kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 38 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1056.4 mg
- Draslík 403.1 mg
- Vláknina 672 mg
- Vitamín A 672 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Svaříme mléko nebo smetanu, přidáme mouku, kmín, sůl a na jemno posekaný čerstvý kopr.
-
2
Vaříme 15 minut.
-
3
Opatrně rozklepneme vejce, postupně aby se neroztekla a zavaříme do kysela.
-
4
Podáváme s vařenými brambory.