Kokosovo-rýžové kosočtverce s coulis
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 21 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 170.7 mg
- Vláknina 6170.1 mg
- Vitamín A 6170.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jasmínovou rýži necháme přes noc namáčet ve vlažné vodě. Poté nalijeme i s vodou do mixéru a zpracujeme na řídkou kaši.
-
2
Kokosové mléko a smetanu vlijeme do hlubší pánve a zahřejeme k bodu varu. Přidáme rýžovou směs a za stálého míchání zvolna povaříme na mírném ohni cca 10 minut. Přisypeme cukr, důkladně promícháme a vaříme ještě 10-15 minut, až vznikne krémovitá hmota. Směs vlijeme na plech vyložený papírem na pečení, necháme vychladnout a vložíme do lednice.
-
3
Mezitím co rýže tuhne, připravíme coulis. Rybíz rozebereme na kuličky, odstraníme stopky, nasypeme do mísy, posypeme cukrem a necháme odležet cca 30 minut. Poté společně s malinami přemístíme do síta a lžící propasírujeme do misky. Dle chuti dosladíme cukrem.
-
4
Vytuhlý rýžový krém nakrájíme na kosočtverce. Coulis vlijeme na servírovací talířky a naaranžujeme na něj kokosové koláčky. Dozdobíme čerstvými malinam, snítkou máty a ihned podáváme.