Zeleninová pochoutka z Baleár
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 91 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 5 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 507.5 mg
- Vláknina 8530 mg
- Vitamín A 8530 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na tenké plátky, žlutou i červenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, rajčata rozkrájíme na tenké lodičky, cuketu na plátky. Také oloupané stroužky česneku krájíme na plátky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na tenčí plátky.
-
2
Přichystáme vyšší silnostěnnou pánev, do které vlijeme dvě lžíce olivového oleje a restujeme zeleninu. Nejprve na olej vložíme pokrájené brambory, jakmile plátky začnou zlátnout, přidáme paprikové proužky, až i ty změknou, vložíme lilek, cuketu a česnek. Úplně nakonec do restované zeleninové směsi přidáme rajčata. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat před hlavním jídlem jako zeleninový předkrm nebo jako lehké jídlo bez masa, doplněné vhodným pečivem.