Zeleninová pochoutka z Baleár

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cuketa
  • 1 ks Lilek
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 91 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 507.5 mg
  • Vláknina 8530 mg
  • Vitamín A 8530 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu omyjeme. Lilek nakrájíme na tenké plátky, žlutou i červenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, rajčata rozkrájíme na tenké lodičky, cuketu na plátky. Také oloupané stroužky česneku krájíme na plátky. Brambory oloupeme a také pokrájíme na tenčí plátky.

  • 2

    Přichystáme vyšší silnostěnnou pánev, do které vlijeme dvě lžíce olivového oleje a restujeme zeleninu. Nejprve na olej vložíme pokrájené brambory, jakmile plátky začnou zlátnout, přidáme paprikové proužky, až i ty změknou, vložíme lilek, cuketu a česnek. Úplně nakonec do restované zeleninové směsi přidáme rajčata. Podle chuti osolíme. Můžeme podávat před hlavním jídlem jako zeleninový předkrm nebo jako lehké jídlo bez masa, doplněné vhodným pečivem.

Komentáře k receptu