Vinné koláčky s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 64 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 231.5 mg
- Draslík 116.1 mg
- Vláknina 3763 mg
- Vitamín A 3763 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme, vykrojíme cca čtyři čtverce, okraje zahneme tak, aby vznikly pevněší boky. Na pečicím papíru necháme cca 15min vychladit v lednici.
-
3
Mezitím rozmícháme žloutek se dvěma lžícemi mascarpone. Kuličky hroznového vína dáme do mísy, posypeme krupicovým cukrem, přidáme sůl a promícháme.
-
4
Víno narovnáme na těsto, posypeme cukrem, okraje potřeme směsí žloutku a mascarpone a pečeme cca 30min dozlatova.
-
5
Koláčky necháme vychladnout a podáváme se zbytkem mascarpone, smíchaným s vanilkovým cukrem a šťávou z citronu.