Vafle se šlehačkou a čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 799 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 43 g
- Sodík 92 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 135.3 mg
- Draslík 421.4 mg
- Vláknina 4755.5 mg
- Vitamín A 4755.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 630.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu vlijeme do vhodné nádoby, přidáme vanilkový cukr, vyšleháme tuhou šlehačku. Máslo vložíme do malé skleněné misky a poté do mikrovlnné trouby, kde ho roztopíme. Necháme ochladnout.
-
2
Mouku spolu s kypřicím práškem prosejeme do misky, přidáme cukr, rozklepneme vejce, vlijeme teplé máslo a všechny suroviny šleháme do hladké hmoty, kterou odložíme na 5 minut odpočinout.
-
3
Vaflovač potřeme trochou oleje, rozehřejeme, naběračkou nalijeme dostatečné množství těsta, vafli opečme dozlatova. V pečení pokračujeme, dokud nedojde těsto. Hotové vafle udržujeme do servírování teplé.
-
4
Podle porci vafle rozdělíme na talíře, polijeme čokoládovou polevou, nastříkáme připravenou šlehačkou a podáváme.