Kořeněné hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 10 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 862.7 mg
- Vláknina 61193.8 mg
- Vitamín A 61193.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do malého hrnce vložíme máslo, citronovou šťávu, med, skořici, kmín, kardamom a zahříváme za občasného míchání 10 minut. Rozehřejeme troubu na 225 stupňů.
-
2
Oloupané a rozpůlené hrušky dáme do zapékací mísy zakulacenou stranou nahoru. Nalijeme na ně výše uvedenou směs z citronové šťávy. Odstraníme skořici a kardamom, dáme péct na 20 minut. V polovině pečení je ještě polijeme šťávou.