Krevety dušené s rajčaty a rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 27 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 334.3 mg
- Vláknina 6795.8 mg
- Vitamín A 6795.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané stroužky česneku prolisujeme. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Rýži uvaříme v dostatečném množství vody, pak přecedíme přes síto a necháme okapat.
-
3
Masox rozpustíme v 0,5 l horké vody a necháme krátce provařit.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Pak přidáme uvařenou rýži, nakrájená rajčata, opepříme, osolíme a zalijeme vývarem z masoxu. Vše promícháme, vložíme krevety a přikryté pokličkou necháme na mírném ohni 10 minut dusit, dokud nejsou krevety měkké.
-
5
Podáváme teplé, posypané jemně nasekanou petrželkou.