Rybí filé v ostré omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 289 mg
- Vláknina 3906.1 mg
- Vitamín A 3906.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé osolíme a necháme alespoň 15 minut odležet v chladu.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme zázvor, utřený česnek, chilli koření, kurkumu, koriandr, kmín a pepř a vše důkladně promícháme. Přisypeme nakrájená rajčata, směs podle chuti osolíme, zalijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou. Potom do omáčky vložíme rybí filé a dusíme přikryté dalších 15 minut, dokud není měkké.