Rybí filé v ostré omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 750 g Filé rybí
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 289 mg
  • Vláknina 3906.1 mg
  • Vitamín A 3906.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filé osolíme a necháme alespoň 15 minut odležet v chladu.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme. Rajčata omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme nakrájenou cibuli. Pak přidáme zázvor, utřený česnek, chilli koření, kurkumu, koriandr, kmín a pepř a vše důkladně promícháme. Přisypeme nakrájená rajčata, směs podle chuti osolíme, zalijeme vodou a 15 minut dusíme pod pokličkou. Potom do omáčky vložíme rybí filé a dusíme přikryté dalších 15 minut, dokud není měkké.

Komentáře k receptu