Ryba smažená na egyptský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Kambala
  • 1 ks Citrony
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kurkuma
  • 1 špetka Koriandr mletý
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 119.7 mg
  • Vláknina 1988.9 mg
  • Vitamín A 1988.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané ryby očistíme, omyjeme a nakrájíme na porce. Maso okořeníme, osolíme, potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu v chladu odležet.

  • 2

    Porce pak obalíme v mouce, smažíme na rozpáleném oleji v pánvi po obou stranách, dokud nemají zlatavou barvu. Usmažené vyjmeme, na savém ubrousku necháme okapat přebytečný tuk.

  • 3

    Ryby na servírovacím talíři posypeme jenmě nasekanou petrželkou a přidáme kolečka citronu.

Komentáře k receptu