Dušená čočka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 21 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 368.5 mg
- Draslík 1516.7 mg
- Vláknina 79138.5 mg
- Vitamín A 79138.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V horké vodě vaříme cca deset minut vejce na tvrdo a poté je zchladíme ve studené vodě. Mezitím si můžeme připravit omáčku. Na oleji si osmažíme cibulku. Jakmile trochu změkne, prolisujeme k ní česnek a přidáme zázvor. Minutu podusíme a přidáme na kostičky nakrájená rajčata a sůl s pepřem a chilli.
-
2
Čočku z konzervy, popřípadě čočku nasáknutou vodou, necháme okapat a přidáme spolu s vývarem do pánve. Dusíme dalších pět minut. Na závěr už jen stačí oloupat vejce, rozdělit obsah pánve na talíře a podávat.