Smažené makrely v marinádě z citrusů
Suroviny
- 800 g Makrela - filety
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 100 ml Olej olivový
- 50 ml Citronová šťáva
- 14 ml Olej rostlinný
- 50 ml Pomerančová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 3 ks Paprika zelená
- 2 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 56 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 846.8 mg
- Vláknina 5099.1 mg
- Vitamín A 5099.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.7 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme.
-
2
Ryby po obou stranách usmažíme na oleji a necháme vychladnout. Poté vložíme do skleněného pekáče, zasypeme paprikami, cibulí a kůrou z citrusů. Přelijeme olivovým olejem, šťávou z pomeranče a citronu. Ryby necháme v chladu přes noc marinovat. Podáváme přelité marinádou.