Smažené makrely v marinádě z citrusů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Makrela - filety
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 14 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Paprika zelená
  • 2 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 846.8 mg
  • Vláknina 5099.1 mg
  • Vitamín A 5099.1 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.7 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z makrely osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na proužky, citronovou a pomerančovou kůru nastrouháme.

  • 2

    Ryby po obou stranách usmažíme na oleji a necháme vychladnout. Poté vložíme do skleněného pekáče, zasypeme paprikami, cibulí a kůrou z citrusů. Přelijeme olivovým olejem, šťávou z pomeranče a citronu. Ryby necháme v chladu přes noc marinovat. Podáváme přelité marinádou.

Komentáře k receptu